We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Chongqing Greenland Clubhouse / PURE Architecture

Chongqing Greenland Clubhouse / PURE Architecture

© Shu He Photography© Shu He Photography© Shu He Photography© Shu He Photography+ 23

Chongqing, China
  • Structural Engineer:Shanghai Baoye Construction Group Corp.
  • Landscape Design:Collective Landscape Design LLC.
  • Interior Design:MoHen Design International
  • Client:Chongqing Greenland Real Estate Development Co.
  • City:Chongqing
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Shu He Photography
© Shu He Photography

The Chongqing Greenland Clubhouse is located halfway up the south side of the mountain in Hong’en Temple Forest Park, Chongqing, facing the Jialing River. It is one of twenty-three commercial buildings, initially used as a real estate sales centre for the Greenland Bund Center project.

© Shu He Photography
© Shu He Photography

Designed as a medium for dialogue between the river and mountain, the spatial experience through the building reflects the unique qualities of the dynamic terrain.

© Shu He Photography
© Shu He Photography

Due to the one story height difference between the mountainside entrance and the terrace overlooking the river, the building is composed of two floors. The second level consists of the main entrance, and is primarily used as the real estate exhibition space, containing multimedia presentations and a river view experience. The first floor functions as a sales centre, containing models of the properties and sales spaces. It is also connected to the model homes.

Section
Section

In terms of architecture, the form of the first level is conceived from a glass box, pristine and sturdy. On the second level, the side facing the mountain utilizes stretched triangular shapes to create an undulating contour line, echoing the silhouette of the mountains. Additionally, the heavy gray colour of the external zinc cladding integrates the architecture with the city. In contrast, the surface facing the river is tranquil and lithe, reminiscent of a crystal case; its translucency presents little disturbance to the river scenery while allowing a complete view of the river from the interior of the building. On this basis, the visitor is led on a winding path containing seven different experiences from the second floor entrance to the first floor terrace. Let each visitor experience the beauty of the medium between the site and its surroundings, composed of an infinity pool, river, triangular form, courtyard, and crystal case.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Chongqing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Chongqing Greenland Clubhouse / PURE Architecture" 16 Apr 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/360089/chongqing-greenland-clubhouse-pure-architecture> ISSN 0719-8884
© Shu He Photography

中国,重庆,绿地会所 / PURE Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.