the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. Australia
  5. Branch Studio Architects
  6. 2012
  7. The Studio / Branch Studio Architects

The Studio / Branch Studio Architects

  • 01:00 - 4 April, 2013
The Studio / Branch Studio Architects
The Studio / Branch Studio Architects , Courtesy of Branch Studio Architects
Courtesy of Branch Studio Architects

Courtesy of Branch Studio Architects Courtesy of Branch Studio Architects Courtesy of Branch Studio Architects Courtesy of Branch Studio Architects + 6

Courtesy of Branch Studio Architects
Courtesy of Branch Studio Architects

Text description provided by the architects. A small studio space for 2 architects, a landscape architect and a meeting area.

The form of the building was composed to maximise views in relation to required program. The architects face out into the orchard. 

The landscape architect faces directly into a small landscaped courtyard. Where the form is sold it blocks out car parks and back of shed areas.The full height entry door opens to form an informal threshold between meeting and work areas.

Courtesy of Branch Studio Architects
Courtesy of Branch Studio Architects

Recycled old corrugated iron was literally collected from the paddocks surrounding the project siteand composed as a facade treatment in contrast with a 'thin' glazing system to create a minimal thresholdbetween desks and the orchard.

Internally raw plywood floors and ceilings contrast against white walls. All joinery is custom designed, laser-cut layered plywood with burnt black expressed edges. Joinery is carved out and continuous in form to create work station desks, benches and a cantilevered model display bench.

Plans
Plans

A series of layered plywood boxes are 'tucked' into wall cavities between studs to form book & folder storage.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "The Studio / Branch Studio Architects " 04 Apr 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/354754/the-studio-branch-studio-architects/> ISSN 0719-8884