the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. SNARK + Ouvi
  6. 2012
  7. House in Keyaki / SNARK + OUVI

House in Keyaki / SNARK + OUVI

  • 01:00 - 1 April, 2013
House in Keyaki / SNARK + OUVI
© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa
  • Architects

    SNARK + OUVI
  • Location

    Tokyo, Japan
  • Architect in Charge

    Sunao Koase, Yu Yamada, Shin Yokoo
  • Structural Engineer

    Shin Yokoo
  • General Constructors

    Yasumatsu Takken
  • Area

    10313.0 sqm
  • Project Year

    2012
  • Photographs

© Ippei Shinzawa © Ippei Shinzawa © Ippei Shinzawa © Ippei Shinzawa + 22

House in Keyaki / SNARK + OUVI, © Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

Text description provided by the architects. Honjyo-shi is a small area located in Saitama Prefecture. It is an hour and a half by car from Tokyo, Japan.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

Almost all residents here always use their own cars when they go somewhere because there is no available public transportation like trains and buses.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

This means that we need to consider providing parking spaces when building new houses within this area.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

First, when we thought the outline of this house, we allotted the proper setbacks within the site. From this, we came up with a car parking space and a small garden.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

At the same time, we could get enough sunlight from every directions. Second, we designed 3 narrow windows on the south, east and west side of the house.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

Then we designed triangle voids in front of these windows on the second floor. These voids provided visual connections to the outside and inside of the house. And people inside this house can anticipate the presence of each other within different spaces or rooms.You could feel how the sunlight changes anytime as well as the changes in season.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

Finally, we set some furniture on the border of the triangle voids and each places.

The inner space of this architecture is divided into smaller spaces and it can be adjusted depending on the resident's preference.

Floor Plan
Floor Plan

View the complete gallery

About this office
SNARK + Ouvi
Office
Cite: "House in Keyaki / SNARK + OUVI" 01 Apr 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/352329/house-in-keyaki-snark-ouvi/> ISSN 0719-8884