the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Switzerland
  5. LOCALARCHITECTURE
  6. 2012
  7. Confignon House / LOCALARCHITECTURE

Confignon House / LOCALARCHITECTURE

  • 01:00 - 8 March, 2013
Confignon House / LOCALARCHITECTURE
Confignon House / LOCALARCHITECTURE, © Mathieu Gafsou
© Mathieu Gafsou

© Mathieu Gafsou © Mathieu Gafsou © Mathieu Gafsou © Mathieu Gafsou + 16

  • Construction Management

    Jerôme Granchamp
  • Civil Engineering

    ESM Ingénierie SA, Genève
  • Site Area

    759
  • More Specs Less Specs
© Mathieu Gafsou
© Mathieu Gafsou

Located on an elongated plot, the new dwelling occupies the totality of the constructible area. Benefiting from the mild natural grade of the orchard, the house is formed by three spaces which shift down the land. Each "unit" is a volume which varies in height and which opens sideways towards the garden on both sides.

© Mathieu Gafsou
© Mathieu Gafsou

The daylight space (living room and kitchen) occupies the central area, while the guest room is located in the upper level of the house.

© Mathieu Gafsou
© Mathieu Gafsou

The rooms of the children are distributed in the lower part of the volume. Another room completes the ground-floor.

© Mathieu Gafsou
© Mathieu Gafsou

Two utility cores dissociate the main living spaces, while a peripheral passageway cadenced by the changes of levels connects them.

Section
Section

The structural concrete shell that ensures protection against the noise pollution coming from the road bellow, expresses the uneven shape resulting from the height variations of the interior spaces. The large windows reinforce the transparency of the building while that the vertical rhythm and depth of the pinewood posts accentuate the close relationship between each interior space and its outside extension.

View the complete gallery

About this office
LOCALARCHITECTURE
Office
Cite: "Confignon House / LOCALARCHITECTURE" 08 Mar 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/341954/confignon-house-localarchitecture/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments