Art Barn / Robert Young

Art Barn / Robert Young

Art Barn / Robert Young - WindowsArt Barn / Robert Young - Image 3 of 26Art Barn / Robert Young - Forest, GardenArt Barn / Robert Young - Shelving, ChairArt Barn / Robert Young - More Images+ 21

Greenwich, United States
Art Barn / Robert Young - Forest
© Frank Oudeman

Text description provided by the architects. Designed for a pair of artists, this 10,000-square-foot "Art Barn" features a "green screen" that creates a living skin over the majority of the concrete-block structure. Made of metal mesh planted with white wisteria vines, the screen supports greenery that overlaps windows, frames views of the lake and woodlands, and provides added thermal insulation.

Art Barn / Robert Young - Shelving, Chair, Beam
© Michael Moran

The building houses two large multipurpose galleries with 16-foot ceilings and polished concrete floors, and a chef's commercial-grade kitchen. Several smaller-scaled, flexible rooms are used as ancillary studios, administrative offices, for sleeping, exercise and storage. A museum-sized elevator facilitates installation and removal of large-scale art pieces.

Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Art Barn / Robert Young" 05 Feb 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/326057/art-barn-robert-young> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.