the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Kindergarten
  4. France
  5. Pirollet Architectes
  6. 2013
  7. Kindergarten "Les Séveriers" / Pirollet Architectes

Kindergarten "Les Séveriers" / Pirollet Architectes

  • 00:00 - 24 January, 2013
Kindergarten "Les Séveriers" / Pirollet Architectes
Kindergarten "Les Séveriers" / Pirollet Architectes, © Jean Baptiste Reol
© Jean Baptiste Reol

© Jean Baptiste Reol © Jean Baptiste Reol © Jean Baptiste Reol © Jean Baptiste Reol + 18

© Jean Baptiste Reol
© Jean Baptiste Reol

Text description provided by the architects. The project host a kindergarten consists of three sections, a canteen and urban development in a residential area in La Ciotat. The architectural idea is to create a building that is inserted into piano keys existing in the pine forest. Different volumes of construction come to delicately on a gentle slope providing natural intervals within the school.

© Jean Baptiste Reol
© Jean Baptiste Reol

The project and its natural environment interpenetrate to unite children and nature. East front, we desired protected children from the public road by offering a large square surrounded by a stone wall, contemporary reinterpretation of stone walls built by the inhabitants in the neighborhood.

© Jean Baptiste Reol
© Jean Baptiste Reol

This stone wall, takes the rounded shape of the track and just guiding users to the entrance of the building to the north.school side, the wall is surrounded by a planted area. Its green lime, reinforces the contrast between the curve and the orthogonality of volumes.

© Jean Baptiste Reol
© Jean Baptiste Reol

The mineral project reinforced by a concrete lining comes in contrast with the empty and vegetation. The joint project is carried out by the spine window open on the playground in the West. Volumes extend to create a large courtyard to the west also used this sunscreen glass wall.

© Jean Baptiste Reol
© Jean Baptiste Reol

The roof was designed with 70 cm of topsoil to provide lush vegetation composed of Mediterranean species. It strengthens the inertia of the building and offers a real hanging garden houses that dominate the project.

Floor Plan
Floor Plan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Kindergarten "Les Séveriers" / Pirollet Architectes" 24 Jan 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/323482/kindergarten-les-severiers-pirollet-architectes/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Jean Baptiste Reol

“Les Severiers”幼儿园/ Pirollet建筑师

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.