the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartments
  4. Switzerland
  5. phalt Architekten
  6. 2011
  7. MFH Lohn-Ammannsegg / phalt architekten

MFH Lohn-Ammannsegg / phalt architekten

  • 00:00 - 23 November, 2012
MFH Lohn-Ammannsegg / phalt architekten
MFH Lohn-Ammannsegg / phalt architekten, © Dominique Wehrli
© Dominique Wehrli

© Dominique Wehrli © Dominique Wehrli © Dominique Wehrli © Dominique Wehrli + 15

© Dominique Wehrli
© Dominique Wehrli

Text description provided by the architects. In the rural community of Lohn-Ammannsegg, an apartment building with six residentialunits and a separate office has been incorporated into a heterogeneous developmentstructure. The position and design of the new building was a result of creating themaximum possible distances to the surrounding development and an optimum alignmentwithin the residential zone on a gentle slope with an appealing view. The cube-shapedbuilding structure consists of two offset building sections with a shared entrance areaas a common denominator.

© Dominique Wehrli
© Dominique Wehrli

The offset alignment of the buildings and the protrusionsand recesses of the different storeys, serve to loosen up the structure of the buildingvolume. As a result, the building not only has a differentiated appearance but also ascale that is appropriate to the surroundings despite the high level of utilisation. Thetextured outer façade on all sides with its unobtrusive colour gives the building ist own identity within the location – and provides the residents with individual livingunits, each with a panoramic view. In the outside area, the concept of differentiationhas been taken up once again and a composition with different residential qualitieshas been created.

Elevation
Elevation

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "MFH Lohn-Ammannsegg / phalt architekten" 23 Nov 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/297149/mfh-lohn-ammannsegg-phalt-architekten/> ISSN 0719-8884