the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Iran
  5. Olgooco
  6. 2007
  7. P.S.P Office Building / Olgooco

P.S.P Office Building / Olgooco

  • 00:00 - 10 August, 2012
P.S.P Office Building / Olgooco
P.S.P Office Building / Olgooco, Courtesy of Baraks Studio
Courtesy of Baraks Studio

Courtesy of Baraks Studio Courtesy of Baraks Studio Courtesy of Baraks Studio Courtesy of Baraks Studio + 18

  • Architects

  • Location

    Pardis Technology Park,Tehran, Iran
  • Architect in Charge

    Mehran Khoshroo
  • Project Team

    Almara Melkomian, Adel Ataee, Mehdi Atashbar, Amir Masoud Nafisi, Mahsa Mamaghani, Soodabeh Ghorbani, Kourosh Asadzadeh, Hamid Reza Etemadi, Syamak Yazdanian
  • Area

    2050.0 m2
  • Project Year

    2007

Text description provided by the architects. This four-level building is located in a 1720 square meters site and has a total area of 2050 square meters, which is built in the Pardis Technology Park. This building has two sections of administrative and R&D.

Courtesy of Baraks Studio
Courtesy of Baraks Studio

Design concept for the administrative section taken from a dark box and a transparent kernel for the R&D section. The kernel is visible through a diagonal cut made in the box.

Courtesy of Baraks Studio
Courtesy of Baraks Studio

The cut splits the building into two parts and the center space becomes a greenhouse that contains the bridges between the two buildings and the lobby along side with the entrance bridge. This space set for the conditions like the heat in summer and humidity in winter.

Courtesy of Baraks Studio
Courtesy of Baraks Studio

The R&D section has a translucent façade for the best lightening effect and has double skin to make a sustainable building.

Courtesy of Baraks Studio
Courtesy of Baraks Studio

In the west wing, for the outer layer of facade polycarbonate sheet with 8 cm thickness and for inner layer plaster panel with 15cm thickness is considered.

Courtesy of Baraks Studio
Courtesy of Baraks Studio

In the east wing, the outer layer is changed to sandwich panel that has a similar effect to west wing.

Plans
Plans

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "P.S.P Office Building / Olgooco" 10 Aug 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/261802/p-s-p-office-building-olgoo-office/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
Courtesy of Baraks Studio

P.S.P 办公大楼 / Olgoo Office

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.