Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez-delaFuente Arquitectos

Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez-delaFuente Arquitectos

Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez-delaFuente Arquitectos - Image 2 of 9Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez-delaFuente Arquitectos - Image 3 of 9Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez-delaFuente Arquitectos - Image 4 of 9Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez-delaFuente Arquitectos - Image 5 of 9Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez-delaFuente Arquitectos - More Images+ 4

  • Architects: Gutiérrez-delaFuente Arquitectos: Gutiérrez - De La Fuente Arquitectos  - Natalia Gutiérrez Sánchez y Julio de la Fuente Martínez
  • Area Area of this architecture project Area :  1047
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2011
  • Photographs
    Photographs :Fernando Alda 

Text description provided by the architects. The Multipurpose Centre of the Valle de Salazar is a initiative of the Government of Navarra framed within the Strategic Development Plan of the Pyrenees, designed to give the Valle a joint center for business and public facilities to centralize services to businesses and the community.

Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez-delaFuente Arquitectos - Image 2 of 9
© Fernando Alda 

The Centre is an activation node to Valle de Salazar scale, which is the scale of its lineal infrastructures (Salazar River and the NA-178 road), so that the building is considered an INFORMATIONAL LANDMARK that stands out ON THE EDGE OF THE ROAD in order to reach the principal goal: IDENTITY AND VISIBILITY.

Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez-delaFuente Arquitectos - Image 3 of 9
© Fernando Alda 

The program comprehends public functions (multipurpose room and public administration of the Valle) and the commercial and industrial ones (production plants, warehouses and retail spaces) through a TYPOLOGY which works out with a sequence of three stripes, with a changing section and very flexible for future functions and transversal connections.

Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez-delaFuente Arquitectos - Image 4 of 9
© Fernando Alda 

The Centre is a precise insertion into the landscape and the local CONTEXT, through the use of a traditional pitched roof structure of the Navarre Pyrenees and the industrial typology of the nearest surrounding, through the qualities of the landscape of the Valle and, finally, through the three materials applied: steel sheets (industrial context), pinewood (economical and cultural context) and the local limestone (local and sustainable context).

Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez-delaFuente Arquitectos - Image 7 of 9
drawing

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Navarra, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Multipurpose Centre Valle De Salazar / Gutiérrez-delaFuente Arquitectos" 19 Feb 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/208986/multipurpose-centre-valle-de-salazar-gutierrez-percent-e2-percent-80-percent-8bde-la-fuente-arquitectos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.