We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Schoolyard Pavilion / Holweck Bingen Architectes

Schoolyard Pavilion / Holweck Bingen Architectes

Schoolyard Pavilion / Holweck Bingen ArchitectesSchoolyard Pavilion / Holweck Bingen ArchitectesSchoolyard Pavilion / Holweck Bingen ArchitectesSchoolyard Pavilion / Holweck Bingen Architectes+ 12

Text description provided by the architects. As part of the redevelopment around the primary school Neiwiss in Rodange, the municipality decided to build a covered area protected from the rain.

The pavilion is open on the schoolyard to participate in the playground. On the other side, the structure is closed on public roads. This situation "beside" and the surrounding landscape have prompted cuts in the wall to frame views, highlight. In that way, the landscape participates at the breaks for students and teachers.

The structure is made of 8 cross laminated timber panels 20cm thick, free-standing, prefabricated in workshop and then fitted on site. The outer surface of the roof and the side wall are covered continuously by a PVC sealing, glued on the wood. The cuts in the wall are filled with fixed colored safety glass. The inner surface of wooden panels is left visible, just covered with a protective varnish.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Rodange, Luxemburgo

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Schoolyard Pavilion / Holweck Bingen Architectes" 17 Feb 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/208626/schoolyard-pavilion-holweck-bingen-architectes> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

校园展馆 / Holweck Bingen Architectes

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.