House of Vision / FORM | Kouichi Kimura

House of Vision / FORM | Kouichi Kimura

House of Vision / FORM | Kouichi KimuraHouse of Vision / FORM | Kouichi KimuraHouse of Vision / FORM | Kouichi KimuraHouse of Vision / FORM | Kouichi Kimura+ 14

  • Architects: FORM/Kouichi Kimura Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  22797
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2008

© Takumi Ota

The lot is located at the foot of a hill where the fields and houses are mixed together.

The client’s desire was “to live while feeling nature without being bothered by looks from the neighbors”. To make the best use of the lot, the planning was designed to enclose the lot with the trench extended beyond the building, and to provide an interior courtyard as the center.

© Takumi Ota

© Takumi Ota

The enclosed space clips images from the surrounding landscapes, creating a comfortable outdoor living room that is not exposed to the outside world. The position of each opening is carefully designed in consideration of “what to take in and what to conceal”. Specifically the position and form of the opening of the living/dining room with kitchen on the second floor is most effective in concert with the interior.

In this house, the most important theme is “how to close/open” in the open environment.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House of Vision / FORM | Kouichi Kimura" 01 May 2009. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/20223/house-of-vision-form-kouichi-kimura> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

愿景别墅 / FORM | Kouichi Kimura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.