We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Pio Baroja Nursery / Rstudio

Pio Baroja Nursery / Rstudio

Courtesy of RstudioCourtesy of RstudioCourtesy of RstudioCourtesy of Rstudio+ 20

  • Architects: Rstudio
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2010

Text description provided by the architects. LEARNING BY PLAYING

The project consists of a one story building at street level.

The site is influenced by two conditions that have been key aspects in the development of the project. In the first place the closeness to a highspeed traffic way, in Pio Baroja Avenue, and in the second place the remarkable height of the surrounding buildings. This took us to create a building focused on its inner court.

Courtesy of Rstudio
Courtesy of Rstudio

The floor plan of the building is split into three different volumes

Main issues developed in the project:

Courtesy of Rstudio
Courtesy of Rstudio

Double circulation: interior/exterior, taking advantage of the local climatology, going around the school playing

Good orientation aswell as cross ventilation in all rooms, which implies important energy savings.

Flexibility in the rooms in terms of mobile walls joining in packs of three units.

Constructive simplicity

Courtesy of Rstudio
Courtesy of Rstudio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Valencia, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Pio Baroja Nursery / Rstudio" 26 Nov 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/185899/pio-baroja-nursery-rstudio> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
Courtesy of Rstudio

Pio Baroja托儿所 / Rstudio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.