the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Visitor Center
  4. Morocco
  5. OUALALOU+CHOI
  6. 2011
  7. Volubilis Visitor Center / OUALALOU+CHOI

Volubilis Visitor Center / OUALALOU+CHOI

  • 01:00 - 27 September, 2011
Volubilis Visitor Center / OUALALOU+CHOI
Volubilis Visitor Center / OUALALOU+CHOI, © Luc Boegly
© Luc Boegly

© Elio Germani © Elio Germani © Elio Germani © Elio Germani + 23

  • Architects

    Kilo Architectures
  • Location

    Meknes, Morocco
  • Structural Engineers

    TESCO
  • Client

    Ministère de la Culture
  • Area

    4200.0 m2
  • Project Year

    2011
  • Photographs

Text description provided by the architects. Set within the most visited archaeological site in the Kingdom of Morocco, this project seeks to enhance the historical and symbolic significance of this unique UNESCO World Heritage site. The site is an exceptionally well-preserved example of an ancient Roman colonial town and one of several antique sites in Morocco. 

© Luc Boegly
© Luc Boegly

Due to the lack of urban development in the immediate surroundings, the site today closely resembles what the Romans saw in their time. In order to highlight the dramatic visual impact of the antique ruins upon entry to the site, the volume of the museum is embedded into the hillside so that visitors do not initially perceive its presence.

Situation
Situation

The project is conceived as a narrow imprint on the perimeter of the ancient territory, eight meters wide by two hundred meters long. The building consists of a succession of wooden volumes along an extended retaining wall, simultaneously buried and suspended in relationship to the rolling landscape. The project behaves much like the ruins it houses, and the tectonics of its construction and the lifespan of its materials inherently propose a strategy for the building’s eventual disappearance.

© Elio Germani
© Elio Germani

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
OUALALOU+CHOI
Office
Cite: "Volubilis Visitor Center / OUALALOU+CHOI" 27 Sep 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/171917/volubilis-visitor-center-kilo-architectures/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Luc Boegly

Volubilis游客中心 / Kilo Architectures

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.