Wolf Creek View Cabin / Balance Associates Architects

Wolf Creek View Cabin / Balance Associates Architects

© Steve Keating Photography© Steve Keating Photography© Steve Keating Photography© Steve Keating Photography+ 12

Text description provided by the architects. Wolf Creek View Cabin sits in a lightly treed meadow, surrounded by foothills and mountains in Eastern Washington. The home is designed as two interlocking “L’s”. A covered patio is located at the intersection of one “L,” offering a protected place to sit while enjoying sweeping views of the valley. A lighter screening “L” creates a courtyard that provides shelter from seasonal winds and an intimate space with privacy from neighboring houses.

© Steve Keating Photography
© Steve Keating Photography

The building mass is kept low in order to minimize the visual impact of the cabin on the valley floor. The roof line and walls extend into the landscape and abstract the mountain profiles beyond. Weathering steel siding blends with the natural vegetation and provides a low maintenance exterior. Balance Associates Architects believe this project is successful in its peaceful integration with the landscape and offers an innovative solution in form and aesthetics for cabin architecture.

© Steve Keating Photography
© Steve Keating Photography

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Wolf Creek View Cabin / Balance Associates Architects" 02 Aug 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/155563/wolf-creek-view-cabin-balance-associates-architects> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Steve Keating Photography

狼溪景小屋 / Balance Associates Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.