the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Peru
  5. Longhi Architects
  6. 2010
  7. CC House / Longhi Architects

CC House / Longhi Architects

  • 00:00 - 17 July, 2011
CC House / Longhi Architects
CC House / Longhi Architects, © Juan Solano Ojasi
© Juan Solano Ojasi

© Juan Solano Ojasi © Juan Solano Ojasi © Juan Solano Ojasi © Juan Solano Ojasi + 46

  • Architects

    Longhi Architects / Luis Longhi
  • Location

    Lima, Peru
  • Area

    389.0 m2
  • Project Year

    2010
  • Photographs

Text description provided by the architects. Two volumes crown the top of a hill at Playa Misterio, a gated beach community 117 Km. south of Lima. One cube built with exposed concrete comes from the earth while the second one, located 2.40m away is made from glass and appears to be “floating” on the site.

© Juan Solano Ojasi
© Juan Solano Ojasi

The “concrete block” houses the social area of the dwelling in its lower levels and the master bedroom at the top. The “glass block” accommodates the children’s area in two levels.

The space in between the blocks is occupied by a staircase designed as a series of sculptural elements that connect the hard appearance of concrete to the soft look of glass provoking a light and shadow effects as the sun visits the house during different hours of the day.

© Juan Solano Ojasi
© Juan Solano Ojasi

View the complete gallery

Cite: "CC House / Longhi Architects" 17 Jul 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/149983/cc-house-longhi-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Juan Solano Ojasi

CC住宅 / Longhi Architects