Dependance House / SPEDstudio

Dependance House / SPEDstudio

Courtesy of  spedstudioCourtesy of  spedstudioCourtesy of  spedstudioCourtesy of  spedstudio+ 17

Gubbio, Italy
  • Architects: SPEDstudio
  • Area Area of this architecture project Area:  40
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2008

Text description provided by the architects. The stereotype of the tool shed, made with old metal sheets and recycled material as a collage of different volumes, is revised and distorted in a continuous process of intensification and citation. 

Courtesy of  spedstudio
Courtesy of spedstudio

The symmetry of the gable is broken along the ridge line to leave space for a long blade of light, which provides excellent visual quality to the owner.

Courtesy of  spedstudio
Courtesy of spedstudio

A wooden box is added as superstructure to the master volume, allowing a visual connection with the lodging nearby. The continuous zinc coating envelops the entire volume, integrating the drain and the ventilated cavity without interruption. 

The lighting system inside the building underlines the two different inclinations of the ceiling and emphasizes the continuity of the covering.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Dependance House / SPEDstudio" 12 Jul 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/149506/dependance-house-spedstudio> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
Courtesy of  spedstudio

Dependance屋 / SPEDstudio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.