the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Student Hall
  4. Hungary
  5. Tamás Szentirmai
  6. 2010
  7. K201 Public Hall / Tamás Szentirmai + János Vági

K201 Public Hall / Tamás Szentirmai + János Vági

  • 00:00 - 4 May, 2011
K201 Public Hall / Tamás Szentirmai + János Vági
K201 Public Hall / Tamás Szentirmai  + János Vági, © Tamás Szentirmai
© Tamás Szentirmai

© Tamás Szentirmai © Tamás Szentirmai © Tamás Szentirmai © Tamás Szentirmai + 16

  • Architects

    Tamás Szentirmai + János Vági
  • Location

    Budapest, Hungary
  • Area

    140.0 m2
  • Project Year

    2010
  • Photographs

Text description provided by the architects. The Faculty of Architecture of the Technical University of Budapest is situated in the historical central building of the campus. A reconstruction process started few years ago to gather all the parts of the faculty onto the same floor. The primary rooms were freed and the faculty started using it during this process. The new hall is tending to fulfill various functions among others it provides space for lectures, exhibitions, conferences, workshops.

© Tamás Szentirmai
© Tamás Szentirmai

During the work process the two dominant aspects were the historical environment and flexibility. We planned an intervention, which emphasizes and leaves the building’s historical elements, values untouched and the functions are built in an enormous piece of furniture installed in the space, which is a variable installment and which forms space at the same time. It separates a forefront, an intimate exhibition corner when open, it results a unified, one-room space when closed.

floor plan
floor plan

There is a small kitchen part inside this object, a wardrobe and a storage for chairs, which during empty state functions as the background of exhibitions. Beside this furniture the hanged frame of the illuminations and the big folding shutters of the windows appear as significant element. The minimalist, homogeneous attitude, resulted by moderate use of materials is counterpointed by the cavalcade of the colorfur chairs.

© Tamás Szentirmai
© Tamás Szentirmai

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Tamás Szentirmai
Office
János Vági
Office
Cite: "K201 Public Hall / Tamás Szentirmai + János Vági" 04 May 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/132429/k201-public-hall-tamas-szentirmai-janos-vagi/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.