All
Projects
Products
Events
Competitions

Beit-Halochem Rehabilitation Center / Kimmel-Eshkolot Architects

Beit-Halochem Rehabilitation Center / Kimmel-Eshkolot Architects

© Amit Geron © Amit Geron © Amit Geron © Amit Geron + 24

Beersheba, Israel
  • Architects Authors of this architecture project Kimmel-Eshkolot Architects
  • Area Area of this architecture project
    6000.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2011

Text description provided by the architects. On the outskirts of Beer Sheva, where the city ends and the desert begins, the new "Beit-Halochem" rehabilitation center is built‫.‬ Desert sun and arid scenery served us as a source of inspiration to design a composition of rock-like volumes that are grouped together.

© Amit Geron
© Amit Geron

The "rocks" accommodate intimate and quiet functions, whereas the negative space between them creates gathering areas, and defines the circulation in the building. The alignment of these rocks, combined with the thin horizontal roof which hovers between them, creates an inviting and protected courtyard‫.‬

© Amit Geron
© Amit Geron

The fierce desert sun-light, which bounces off minor dents on the surface of the rock, creates an ever-changing appearance for the new IDF veterans' home.

© Amit Geron
© Amit Geron

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Beersheba, Israel

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Beit-Halochem Rehabilitation Center / Kimmel-Eshkolot Architects" 10 Apr 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/126119/beit-halochem-rehabilitation-center-kimmel-eshkolot-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Amit Geron

Beit-Halochem 康复中心 / Kimmel-Eshkolot Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.