Courtesy of Labor4plus

Re-qualification and Redevelopment of the Beach and Seafront of Figueira da Foz and Buarcos Proposal / Labor4plus

In the proposal for the Re-qualification and Redevelopment of the Beach and Seafront of Figueira da Foz and Buarcos by Labor4plus…, the large expanse of the beach offers the unique opportunity to redefine the esplanade and to make better

Lake Hawea Courtyard House / Glamuzina Paterson Architects

© Samuel Hartnett

Architects: Glamuzina Paterson Architects
Location: , South Island, New Zealand
Project Team: Aaron Paterson, Dominica Glamuzina
Structural Engineer: Mercury Bay Civil Design Ltd
Contractor: Dunlop Builders
Completion: 2012
Project Area: 250 sqm
Photographs: Samuel Hartnett

   

In Progress: Ktima House / Camilo Rebelo + Susana Martins

© Courtesy of Camilo Rebelo

Architect: Camilo Rebelo +
Location: Ilha de Antiparos,
Client: Oliaros SA
Collaborators: Cristina Chicau, Maria Sofia Santos, Patrício Guedes, Miguel Marques.
Photographs: Courtesy of Camilo Rebelo

  

Courtesy of Nicolas Maugery

Kobenhavn Student Center / Nicolas Maugery

Designed by architect Nicolas Maugery…, the Kobenhavn Student Center attempts to explore the impact of the development of a student housing project outside a campus. Located in a suburb of Kobenhavn, Denmark, doing so would allow a new daily

Gia Lai House / Vo Trong Nghia Architects

© Hiroyuki Oki

Architects: Vo Trong Nghia Architects – Vo Trong Nghia, Daisuke Sanuki, Shunri Nishizawa
Location: Gia Lai,
Contractor: wind and water house JSC
Total Floor Area: 510 sqm
Building Height: 11.5m (3stories)
Completion date: Oct. 2011
Photographs: Hiroyuki Oki

Yevrus 1, Negative Impression / Courtesy of Ball-Nogues Studio

SCI-Arc’s Ball-Nogues Studio Installation + 2×8: Taut Exhibitions

SCI-Arc will be presenting two main exhibitions this upcoming month. The Ball-Nogues Studio: Vevrus 1, Negative Impression exhibition starting June 1 until July 8 that will host Benjamin Ball, Gaston Nogues and Hsinming Fung to discuss the installation on Monday,…

New Civil Guard Barracks House in Oropesa del Mar / espegel-fisac arquitectos

© David Frutos

Architects: espegel-fisac arquitectos
Location: Oropesa del Mar,
Project Architects: Carmen Espegel Alonso & Concha Fisac de Ron
Project Team: Cristina Hernández vicario, Laia Lafuente García-Valdecasas, Syra Abella Bule, Daniel Merro Jonhston, Federico Colella
Project Area: 4,146.29 sqm
Project Year: 2009-2011
Photographs: David Frutos

Restaurant La Ville de Pins / BANG by MIN

© Jungwoo Choi

Architects: BANG by MIN (Sae Min Oh)
Location: Gangnam-gu, , Korea
Project Team: Changwook Kwak , Hyunduck Yoo
Project Area: 305.67 sqm
Completion: 2011
Photographs: Jungwoo Choi

ReSpace Design Competition

Courtesy of ReSpace

The ReSpace Design Competition: ‘You Design It! We Build It!’, which focuses on small space design, green building, and sustainability, is currently accepting entries. They are on the hunt for talented architects, artists, builders, and dreamers with a knack for innovation. The challenge: Design a small, unique, and transportable structure that can be built with reuse materials. The grand prize winner receives $1,000 and a chance to see their design come to life. The winning design will be constructed in a 48 hour build overseen by Habitat for Humanity Wake County using materials from their Raleigh, ReStore. A total of $3,000 in awards will be presented to multiple winners. Registration ends June 15 with the deadline of submissions August 15. For more information, please visit here.

Duoc Maipu / Sabbagh Arquitectos

© Francisca Polanco

Architects: Sabbagh Arquitectos – Juan Sabbagh P., Mariana Sabbagh P., Juan Pedro Sabbagh B., Felipe Sabbagh B., Marcial Olivares
Location: Maipú, ,
Client: Fundación Duoc-Uc
Project Manager: Juan Sabbagh P., Juan Pedro Sabbagh
Collaborators: Jorge Ramirez Engineers: Gatica y Jiménez
Surface: 10,183.39 sqm
Budget: $1,165 sqm
Completion: 2010
Photographs: Francisca Polanco

Chromatic Play / Juana Canet Arquitectos

© Jose Hevia

Architects: Juana Canet Arquitectos
Location: , Mallorca, Spain
Client: Hermanos de la Sagrada Familia (SAFA)
Constractor: Nacam s.l.
Surface: 167,98 sqm
Contract Value: 208.198,20 €
Completion: September 2011
Photographs: Jose Hevia

HP Tree House / mmp Architects

Courtesy of mmp Architects

Coinciding with our earlier post announcing the Cairns Botanic Gardens Visitors Centre as recipient of the 2012 Eddie Oribin Award for Building of the Year, the Australian Institute of Architects (AIA) has awarded this rainforest tree house as the 2012 House of the Year. Suspended above the forest floor on a secluded and private lot on the flanks of Mt Whitfield in , mmp Architects strived to create a low maintenance home that embodies a relaxed ambience, structural honesty, plentiful natural light and airflow, and generous reference to the site and the forest.

Continue after the break for more.

Falcognana Elderly Center / laN+

© Nico Marziali

Architects: IaN+ – Carmelo Baglivo, Luca Galofaro, Stefania Manna
Location: ,
Site Area: 400 sqm
Design Team: Gianluca Fontana, Serena Mignatti, Florindo Ricciuti,Giuseppe Vultaggio Philippe Buenger
Consultant Structure: Engineering Pietro Bucchi
Client: Municipality of Rome
Cost: 248,000 euro
Completion: 2010
Photographs: Nico Marziali

   

Knocktopher Friary / ODOS Architects

Courtesy of ODOS architects

Architects: ODOS Architects
Location: ,
Photographs: Courtesy of ODOS Architects

   

Cairns Botanic Gardens Visitors Centre / Charles Wright Architects

© Patrick Bingham Hall

Camouflaged in an Australian rainforest located in Far North Queensland, this unique gateway into the Botanic Gardens Visitors Centre is the recipient of the 2012 Eddie Oribin Award for Building of the Year presented by the Australian Institute of Architects (AIA). In June 2009, Charles Wright Architects (CWA) was invited by the Cairns Regional Council to enter a limited competition for the design of a new Visitors’ Centre for the Cairns Botanical Gardens. The Council sought fresh and challenging ideas to create a memorable piece of tropical architecture that would blend seamlessly into the surrounding environment.

Continue after the break for more.

Black Box / Tina Tziallas + Factor Design

© Holly Treadaway

Architects: Tina Tziallas + Factor Design
Location: , Southern Highlands, New South Wales,
Client: Inteweave
Completion Date: February 2012
Site Area: Interior Space Approx 100 sqm
External Glazing: Renlita
External Products: Highly Tinted External Glazing on Front of Building; Remaining external surfaces rendered and painted black
Interior Fitout: Factor Design
Photographs: Holly Treadaway

 

Infographic: Public Interest Design

is the next frontier of the sustainability movement. Taking a triple bottom line approach, it positions design to more tconsider economic, environmental, and social factors - creating better places, products, and systems for people to live their best lives. Inherently human-centered and participatory, seeks to improve the quality of life for all people, regardless of their socio-economic background.

First images of Herzog & de Meuron and Ai Weiwei’s Serpentine Gallery Pavilion 2012

© Daniel Portilla

Starting tomorrow, the 12th version of the Serpentine Gallery Pavilion will be open at the Hyde Park in . As we announced some months ago, the design was commissioned to Herzog & de Meuron and Ai Weiwei. The final proposal was published just at the beginning of this month, showing an interesting ground work. This year’s pavilion is half sunk into the landscape, as if it were carved in the terrain and covered with a liquid layer, reflecting the the surrounding light and landscape.

More info and images after the break