Daegu Color Square Stadium Mall / Jerde

Courtesy of

Architects: Jerde
Location: , South Korea
Completion: 2011
Area: 50,000 sqm
Photographs: Courtesy of Jerde

 

Courtesy of Peter Sand

Klaksvik City Center / Peter Sand

Danish architect Peter Sand… recently received the 4th prize in the open urban international competition for a new city center in Klaksvik on the Faroe Islands. The new master plan, which is composed of 21,000 new square meters in the

Timberyard Social Housing / O’Donnell + Tuomey Architects

© Dennis Gilbert

Architects: O’Donnell + Tuomey Architects
Location: ,
Completion: April 2009
Project size: 3,800 sqm
Photographs: Dennis Gilbert, Alice Clancy

 

House F / Biasi Bonomini Vairo Architetti

© Marco Zanta

Architects: Biasi Bonomini Vairo Architetti
Location: ,
Completion: 2012
Photographs: Marco Zanta

   

“My Playground: A Film about Movement in Urban Space” Documentary

A couple of years ago, we mentioned an interesting documentary about Parkour, and how such contemporary discipline is able to make reading the urban space in a different way.

The film was recorded mainly in Copenhagen, using locations such as the Mountain Dwellings designed by . It also includes some conversations with , discussing about his understanding of urban space. It has been selected as part of the films program of the RIBA 2012. If you’re in London, you will have the chance to watch it next June 26th.

More info after the break

Villa Frenay / 70F architecture

© Luuk Kramer

Architects: 70F architecture
Location: ,
Project Team: Carina Nilsson
Project Year: 2010
Client: Fam Frenay
Photographs: Luuk Kramer

Helicosm / FREAKS freearchitects

Courtesy of FREAKS freearchitects

Architects: FREAKS freearchitects
Location: 
Project Team: Guillaume Aubry, Cyril Gauthier, Yves Pasquet
Project Area: 100 sqm
Project Year: 2011
Photographs: Courtesy of FREAKS freearchitects

Video: Tetsuo Kondo, Architect Profile


After working with Pritzker Prize-winning architect Kazuyo Sejima, left to start his own practice in Tokyo. Here, he tells Crane.tv about Cloudscapes, his project for the Architecture Biennale Venice in 2010, how film-making and architecture are similar and what makes a good home.

Bruce Munro’s stunning LED Installations light up Longwood Gardens

Courtesy of

Visitors poured into this past Saturday to see 23-acres of breathtaking ‘Light: Installations’ by artist Bruce Munro. Although Munro describes the installations as simply “sketchbook jottings realized”, this “large-scale one-man-show” is anything but a simple feat. Eight large outdoor installations, two installations within the 4-acre Grand Conservatory and a collection of illuminated sculptures in the Music Room are keeping visitors mesmerized for hours.

Munro’s ‘Light: Installations’ are being shown for the first time outside of the UK. They will remain open until September 29th this year. Continue reading for more images and information.

Sport City in Xativa / ACXT

Courtesy of

Architects: ACXT
Location: Xátiva, , Spain
Project Architect: M Angeles Sánchez Ortega
Design Team: Rafael Papi, Beatriz San Salvador
Project Area: 136,000 sqm
Project Year: 2011
Photographs: David Rocaberti, Francisco Francés, Alfonso Calza, Cesar J. López

AD Recommends: Best of the Week

© Misae Hiromatsu

Would you like to work in this office building? Maybe you prefer this one, designed by DDL architectes + Lorient – Agence Bohuon Bertic Architectes? You can also live in J. Mayer H. latest residential building in Berlin or this fabulous house in Eelde, . And of course, if you want to leave your house for a while and don’t go to work, you can also visit the Lamego Multi Purpose Pavilion in Portugal.

Evergreen Brick Works / Diamond Schmitt Architects

© Tom Arban

Architect: Diamond Schmitt Architects
Location: , Canada
Structural Engineers: Hallsall Associates
Construction Manager: Eastern Construction
Heritage Preservation: E.R.A. Architects
Site Area: 11,743 sqm
Project Year: 2010
Photographs: Tom Arban

Children’s Hospital Zürich / Herzog & de Meuron

Esplanade of the Children's Hospital © Herzog & de Meuron

Due to space limitations and increasingly aging infrastructure, Kinderspital Zürich called for a two-phase competition to design a new children’s hospital in the Lengg district of Zürich, . At the recommendation of the jury, the foundation board of Kinderspital Zürich announced Herzog & de Meuron as the competition winner in May 2012. Their winning proposal includes a three-storey, wooden Children’s Hospital that provides a flexible, child-friendly environment. Furthermore, Herzog & de Meuron uses simple geometry to connect the contrasting typologies of the Children’s Hospital with the freestanding, six-story Centre for Teaching and Research that will also be located on the new medical campus.

Kinderspital Zürich expects to commission the new building in 2018. Continue after the break for the architects’ description.

Floreasca Hotel / Manadelucru

© Andrei Margulescu

Architects: Manadelucru – Dorin Stefan Adam, Madalina Iftimi
Location: Floreasca Street, ,
Client: Diesel Servcom
Design Team: Manade Lucru
Collaborators: Neo Structural Engeneering (Structure), Katas Concept Design (Installation)
Photographs: Andrei Margulescu

MyZeil Shopping Mall / Studio Fuksas

© Karsten Monnerjahn

Architects: Studio Fuksas - Massimiliano and Doriana Fuksas
Interior Design: Fuksas Design
Location: ,
Address: Grosse Eschenheimer Strasse 10-14
Period: 2002-2009 
Client: PalaisQuartier GmBH & CO., KG
Surface:  Built Surface – 77,000 sq.m., Facade – 8,500 sq.m., Cover – 13,000 sq.m.
Engineering:  Structures – Knippers-Helbig Beratende Ingenieure, Stuttgart; Krebs und Kiefer Beratende Ingenieure für das Bauwesen GmbH, Darmstadt | Realization of the façade and covering – Waagner Biro Stahlbau AG, Wien

   

House R / Sharon Neuman Architects

© Amit Gosher

Architects: Sharon Neuman Architects
Location: Hasharon,
Plot: 550 sqm
Built Area: 205 sqm
Year: 2011
Photographs: Amit Gosher

Courtesy of Pablo Pita Architects

Badel Block Winning Proposal / Pablo Pita Architects

With a key concept for the Badel Block proposal of creating the core as a living icon, the existence of such a rich structure as the old distillery building defines this approach. As an opportunity to develop a new structure…

Gullesfjord Weight Control Station / JVA

© Håkon Aurlien

Architects: JVA – Vigsnaes AS Architects MNAL
Location: Gullesfjord, Troms,
Design Team: Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Stian Schjelderup, Kazuhiko Yamada
Client: Statens Vegvesen, region Nord v/Frits Karlsen
Size: 308 sqm
Completion: 2011
Consultants: AS Frederiksen, Union Consult BORO VVS og Miljø AS, Malnes og Endresen AS.
Photographs: Håkon Aurlien, Nils Petter Dale, Stian Schelderup