Santo Tirso Call Center / Aires Mateus

  • 01:00 - 1 June, 2010
© João Morgado
© João Morgado

© João Morgado © João Morgado © João Morgado © João Morgado +34

From the architect. The plot assimilates a sequence of different levels, that can be seen from the higher city, in different points and moments. Its position marks the transition between the urban landscape of the city of Santo Tirso, and the natural landscape of a cultivated valley.

© João Morgado
© João Morgado

The project is conceived starting from these existing values: the topography and the border condition.

© João Morgado
© João Morgado

A clear system is organized inside “telluric” volumes gravitating around a big central space. The patios and openings between the volumes register the experience of light during the day.

© João Morgado
© João Morgado
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Santo Tirso Call Center / Aires Mateus" 01 Jun 2010. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/62218/santo-tirso-call-center-aires-mateus/>