ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website

House in Fontinha / Manuel Aires Mateus + SIA arquitectura

  • 01:00 - 3 February, 2014
  • Translated by Nico Saieh
House in Fontinha / Manuel Aires Mateus + SIA arquitectura
House in Fontinha / Manuel Aires Mateus + SIA arquitectura, © Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

© Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG +63

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

From the architect. On the Grândola crest, the house is designed in the balance between a courtyard house, with a protected core relating to the sky, and an opening to the distant ocean view.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The topography is modeled, to protect it from the access road, and release the view.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The perimeter delineates the internal lodgings and its transitions. High volumetric spaces, occupied by elements that define functions and atmospheres.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
Cite: "House in Fontinha / Manuel Aires Mateus + SIA arquitectura" [Casa em Fontinha / Manuel Aires Mateus + SIA arquitectura] 03 Feb 2014. ArchDaily. (Trans. Saieh, Nico) Accessed . <http://www.archdaily.com/472839/house-in-fontinha-manuel-aires-mateus-sia-arquitectura/>