ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. University
  4. South Korea
  5. The Bricks / Doojin Hwang Architects

The Bricks / Doojin Hwang Architects

  • 01:00 - 3 February, 2013
The Bricks / Doojin Hwang Architects
The Bricks / Doojin Hwang Architects, © Youngchae Park
© Youngchae Park

© Youngchae Park © Youngchae Park © Youngchae Park © Youngchae Park +24

  • Architects

  • Location

  • Contractor

    Janghak Construction
  • Structure engineer

    Samjung EMC
  • Mechanical engineer

    Bowoo Technology Corporation
  • Electric design

    Shinhan Eletric Engineering
  • Civil engineer

    GeoTech Engineering & Consultants
  • Photographs

© Youngchae Park
© Youngchae Park

From the architect. The Bricks building was built on one of the rare vacant lots at Daehangno (the University District) in Dongsung-dong. DJHA intended to create a visually appealing design which would match the vibrant spirit of the busy commercial district.

© Youngchae Park
© Youngchae Park

An elevator, directly accessible from the street, is installed at the main entrance, flanked by a gingko tree and a platanus tree. The exposed stairway ascends from the ground to the fifth floor creating a spiral line around the building. This unique concept becomes the symbolic design of the building. It also provides a variety of view for people inside and outside of the building according to their location.

© Youngchae Park
© Youngchae Park

DJHA used simple bricks in contrast with the dynamic line of stairway. Glass is installed along the stairway as if to reveal the tender flesh of a tough-skinned fruit. In addition, by applying different methods in layering the brick and placing the fenestration, the facade emits translucent, semi-translucent, and at times opaque ambiences.

© Youngchae Park
© Youngchae Park

The basement floor is planned as a theater, and is 8 meters high for stage setting and other installments. All floors are for lease, and it is possible to enjoy the vibrant scenery of Daehangno at the roof, where a garden is planned.

1st Floor Plan
1st Floor Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "The Bricks / Doojin Hwang Architects" 03 Feb 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/326603/the-bricks-doojin-hwang-architects/>