Reconstruction of an Old Rural Mansion / Dot Arquitectes

  • 01:00 - 3 December, 2012
Courtesy of Dot Arquitectes
Courtesy of Dot Arquitectes
  • Architects

    Dot Arquitectes
  • Location

    Vall de Vianya, Catalonia, Spain
  • Architects

    Bet Capdeferro, Ramón Bosch
  • Area

    500.0 sqm
  • Project Year

    2006
  • Photographs

    Courtesy of Dot Arquitectes

Courtesy of Dot Arquitectes Courtesy of Dot Arquitectes Courtesy of Dot Arquitectes Courtesy of Dot Arquitectes +16

Courtesy of Dot Arquitectes
Courtesy of Dot Arquitectes

From the architect. The retaining wall to the rear that anchors the house to the hillside was extremely lovely. As well as expressing the effort of retaining the earth, it concentrated in one place the oven and the point of collection of the water that filters through it. Earth, water, fire.

Courtesy of Dot Arquitectes
Courtesy of Dot Arquitectes

The entire intervention gravitates around it.

Courtesy of Dot Arquitectes
Courtesy of Dot Arquitectes

The rest is white, untainted, abstract. The preceding trilogy is joined by air.

First Floor Plan
First Floor Plan
Cite: "Reconstruction of an Old Rural Mansion / Dot Arquitectes" 03 Dec 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/300860/reconstruction-of-an-old-rural-mansion-josep-lluis-mateo/>