Louver Haus / Smart Architecture

  • 23 Aug 2012
  • Housing Selected Works
© Jung-sik

Architects: Smart Architecture
Location: Susung-gu, ,
Architect In Charge: Gun-cheol, Sung-hoon
Project Year: 2012
Project Area: 400 sqm
Photographs: Jung-sik

Elevation 01

Louver Haus is the multi-household building which was built for lease profit. It is located in high density housing areas in sang-dong, su seong-gu, Daegu(metropolis in Korea). Su-seong pond which is one of the large-scale open spaces in Daegu, is near the south of site, and also Dae-duck mountain standing over this area.

© Jung-sik

This building consists of 7 households. 6 households face south, and one household overlooking north is designed the open plan of duplex type.

© Jung-sik

The whole building’s external facing is finished using outside heat-insulation wall methed, and the finishing of walls adjacent to the road is red cryptomeria horizontal louvers. Particularly, louver windows can open and shut. So, energy-saving effect, sunshine control and privacy protection are possible. And, the ways to use louver windows create multiple facade variation.

© Jung-sik

A vertical wire handrail and skylight mingled, which set the scene for special atmosphere.

Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Louver Haus / Smart Architecture" 23 Aug 2012. ArchDaily. Accessed 19 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=264618>