Casal Ses Veles / Duch-Pizá Arquitectos

© Jaime Sicilia

Architects: Duch-Pizá Arquitectos
Location: ,
Technical Architects: Crhistoff Brhanna y Antoni Arqué
Project Year: 2009
Photographs: Jaime Sicilia

Structure: F. Purroy
Collaboration: G.Riverón, P. Skytta
Equipments: J. Perelló

Equipment which includes a community centre, a library and a sports track. In ground floor, a multipurpose room opens to a double height porch, contained within the building´s volume. The entrance, at the corner of two streets, directly confronts this gap.

© Jaime Sicilia

A stair, at the side of the porch, provides access to the first floor, in which there are  multi-purpose rooms and to the second, in which there is the library, occupying the entire floor and showing itself to the exterior as a suspended volume.

© Jaime Sicilia

The curved section of the roof gives form to a skylight  along the library, letting natural light bounce in and providing a uniform illumination. The outer face is prolonged, protecting  as a great veil  the rear facade of the building.

Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Casal Ses Veles / Duch-Pizá Arquitectos" 20 Aug 2012. ArchDaily. Accessed 18 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=263925>

0 comments

Share your thoughts