Alice Tully Hall Lincoln Center / Diller Scofidio + Renfro Architects with FXFOWLE

Dutch photographer Iwan Baan shared with us this great photographs he took for Domus Magazine’s June edition. This building is a part of the Lincoln Center for the Performing Arts in NYC and it was created thanks to the donoations of Alice Tully, a chamber music benefactor and patron of the arts. This is the first major renovation since the Juilliard School building, designed by Pietro Belluschi, opened in 1969.

More images after the break, and you can check the complete photoset over here.

Cite: "Alice Tully Hall Lincoln Center / Diller Scofidio + Renfro Architects with FXFOWLE" 22 Jun 2009. ArchDaily. Accessed 23 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=26062>

7 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    Reminds me of the public library in Seattle, WA by Rem Koolhaas.. especially the large interior spaces surrounded by glass and odd shapes..

  2. Thumb up Thumb down 0

    I have not yet been to the AT Hall so maybe it’s just that the pictures don’t make it justice…??? but I don’t see such amazing spaces/architecture…I love DS+R but this building just doesn’t do it for me…

  3. Thumb up Thumb down 0

    i think it’s a great project. wonderful! the scale, the spaces, the materials, the details,… well done!

  4. Thumb up Thumb down 0

    nice.
    It shows some interesting eloquence considering the place and the previous situation of the original building. The “cut off” corner that could be confused with something just for fun, but it is not (otherwise he could actually filled the project with some “cool slices” just to make it look “cool”), it is a way to establish the relation with the corner, introducing a new point of view to the original building. “Slicing the corner” and lowering the floor he creates some nice view towards the city. Regarding the bleachers going up at the corner (the small triangle that actually looks very useless), I would climb up there to enjoy the place :)
    Maybe the back side of this small triangle on the bottom of the corner, if it is seen from outside, seems to be a little useless, but originally it was supposed to have an information kiosk down there, maybe also the pedestrian crossings should not run directly into the building, difficult to say only looking the pictures…

    Of course it would be much clearer with some plans…

Share your thoughts