We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

CLIC Headquarters / WILCOTER Architects

Courtesy of WILCOTER Architects
Courtesy of WILCOTER Architects

WILCOTER Architects shared with us their first prize winning proposal in the international competition to design a group of buildings as the headquarter of China Life Insurance (Group) Company in the Qianjiang New City of Hangzhou. The concept is to create a ‘Tree of Life’, which means supplying a cover or shelter for the life, which is strong and safe to rely on. More images and architects’ description after the break.

The proposal is an image of sustainable development of the company and our life. The central part as a tree connects the buildings surrounding the site, like nourishing and communication during the life.

Courtesy of WILCOTER Architects
Courtesy of WILCOTER Architects

Three towers, composed of a hotel and two office properties, and a dome like lower buildings, comprise this project in a very prominent site. The infrastructure system around the site is pretty perfect already. After this project the whole area is going to be another flourish urban area in the new develop city.

Courtesy of WILCOTER Architects
Courtesy of WILCOTER Architects
Cite:Alison Furuto. "CLIC Headquarters / WILCOTER Architects" 01 Jul 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/248641/clic-headquarters-wilcoter-architects/>