Colorfoto Megastore / João Tiago Aguiar

© FG+SG

Architects: João Tiago Aguiar
Location: Lisboa,
Project Years: 2009 – 2011
Client: Colorfoto
Architecture Collaboration: Renata Vieira, Ana Caracol, Sílvia Amaral
Builder: Gil Alves da Silva
Built Area: 600 sqm
Photography: FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

 

© FG+SG

‘Colorfoto’ grew and needed a Megastore. We tried to organize the space in a large and clean way, trying to show the extent of the store despite the various occurrences.

The floor and ceiling, both in white, contrast with the battery of cabinets which coat the walls, designed so as to serve not only for storage but also as exhibitors of various products.

sections

By the entrance, in blue, the front desk rhymes with light boxes that occasionally are open on the ceiling.

On the outside, the logo is all over. By simplifying the image the storefronts were solved. In a matured design, as if it were a lacy, it is endlessly repeated in a double glass cloth, slightly delayed, creating a pattern that moves when we move.

Several boxes are then opened, in this almost abstract spot, which reveals to us, as viewers, the interior of the store in a framed way.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Colorfoto Megastore / João Tiago Aguiar" 13 Apr 2012. ArchDaily. Accessed 27 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=224580>
  • Pingback: Colorfoto Megastore / João Tiago Aguiar | Through the Architect’s Eyes

  • Lucas

    Horrible!

  • milo cyrus

    love it! great work!

  • xabi contreras

    incredible! clean and bright… just beautiful! congrats!

  • Raquel

    Great work. I already been there, and knowing the old and new store, we can only congratulate the Colorfoto and the architect for the project.

  • Raquel

    I know the store. Knowing the old and new, we can only congratulate the Colorfoto and the architect for the project.