ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website

Ecotron / MDR Architectes

  • 01:00 - 25 January, 2012
Ecotron / MDR Architectes
Ecotron / MDR Architectes, Courtesy of MDR architectes
Courtesy of MDR architectes

Courtesy of MDR architectes Courtesy of MDR architectes Courtesy of MDR architectes Courtesy of MDR architectes +24

  • Architects

  • Location

    Mairie, Village, 09300 Montferrier, France
  • Photographs

    Courtesy of MDR architectes

From the architect. This is a CNSR laboratory (National Science Research Center). The position of the building in a field respects and takes advantage of this particular landscape. The back of the building is technical room and the climatic research area. It was partly buried into the ground, skydomes give optimum lighting needed for climate experiments. The front of the building are the offices and laboratories. They are widely opened to the surrounding forest and protected with a metal skin system.

plan
plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Ecotron / MDR Architectes" 25 Jan 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/202004/ecotron-mdr-architectes/>