We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Paju Free School / UOSarchitects

  • Architects: UOSarchitects
  • Location: South Korea, Gyeonggi-do, Paju-si, Tanhyeon-myeon, Seongdong-ri, 478-5
  • Architect: UOSarchitects, Jung ki Jung
  • Client: kyoung sook, Cho
  • Consultant: Hi structure engineers(struct.), kunchang engineering(mep)
  • General Contractor: Chungyong Construction co.,LTD.
  • Total Floor Area: 1630 m2
  • Area: 1794.0 sqm
  • Project Year: 0

Paju Free School / UOSarchitects Paju Free School / UOSarchitects Paju Free School / UOSarchitects Paju Free School / UOSarchitects

From the architect. The Paju Free School is not a government-authorized institution but an alternative school officially unauthorized and built by parents seeking a true education. As a matter of course, the land and the building for the school were fully supported by parents. Therefore it was not easy to complete the construction following the schedule. Once every condition was met for construction, the school building had to be built as soon as possible. Further, the planned land was changed five times, and the blueprints had to be made anew several times accordingly.

Program arrangement
The first proposal was to split the area for the school in a simple way. First of all, considering the correlation between lighting, classroom, playground and buildings, two plans were proposed: one was about laying out classrooms facing south in a row and the other was about placing classrooms facing south with a central courtyard being seated in between the classroom buildings and with the playground being put on the left side of the building.

Materials- money and maintenance
The cost for the building should cover intial construction and follow-up maintenance. It was very difficult for an architect to choose materials for the exterior. The decision on the exterior materials to be used for the Paju Free School needed a consideration of overall building image but I thought it would better to choose materials that would not require special maintenance and that would not cause much deformation over time.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Paju Free School / UOSarchitects" 06 Jan 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/196864/paju-free-school-uosarchitects/>