Yellow Apartment Renovation / Pedro Varela & Renata Pinho

© José Campos

Architects: Pedro Varela & Renata Pinho
Location: ,
Project Year: 2011
Photographs: José Campos

The redesign of this apartment had to deal with specific issues: replace the existing floor, redesign the kitchen while keeping the laundry space, and create lots of storage space. The bathrooms and master bedroom intervention is a welcome bonus to the essential.

Floor Plan

Walls were remade out of carpentry work and house different solutions, from storage, to seating, partitioning and doors. Playful solutions such as asymetric round holes substituting knobs, and a smiley face substituting a handle, are carved in a yellow closet which is the project’s inner core.

© José Campos

The kitchen is like equiped with a replaceable counter, convertible laundry room and hidden storage in a clean layout. A unified flooring and the furnishing/replacement of walls with closets gives the feeling of a bigger, somewhat open space.

© José Campos

The bathrooms have two different geometric themes: one round, the other triangular; while the master bedroom uses wood to complement IKEA furniture.

Plans

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Yellow Apartment Renovation / Pedro Varela & Renata Pinho" 21 Oct 2011. ArchDaily. Accessed 02 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=177981>

2 comments

Share your thoughts