Zoom image | View original size
Architects: Pedro Varela & Renata Pinho Location: Porto, Portugal Project Year: 2011 Photographs: José Campos The redesign of this apartment had to deal with specific issues: replace the existing floor, redesign the kitchen while keeping the laundry space, and create lots of storage space. The bathrooms and master bedroom intervention is a welcome bonus to the essential. Walls were remade out of carpentry work and house different solutions, from storage, to seating, partitioning and doors. Playful solutions such as asymetric round holes substituting knobs, and a smiley face substituting a handle, are carved in a yellow closet which is the project’s inner core. The kitchen is like equiped with a replaceable counter, convertible laundry room and hidden storage in a clean layout. A unified flooring and the furnishing/replacement of walls with closets gives the feeling of a bigger, somewhat open space. View more View full description
Share Share