Seniors Residence and San José Chapel / Peñín Architects

© Diego Opazo

Architects: Peñín Architects
Location: , Spain
Project Year: 2009
Project Area: 12,362 sqm
Photographs: Diego Opazo

After selecting the building site, this residence is based on its urban and topographic conditions for raising a cloister scheme open to good orientation. The project was designed for the welfare of its users with the presence of natural light and the setting of rooms, keeping in mind the movement of the residents through common areas, the chapel and the garden.

© Diego Opazo

The project is articulated through various dualities with the coexistence of density with emptiness and with the figurative and the abstract. This is conceived to dignify the care building and to socialize the contemporary architecture.

Plan

The small manipulation of traditional habitudes allows certain structural achievements at reasonable cost. Membrane-structure fusion allows good natural energy flow using the patio as natural regulation.

© Diego Opazo

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Seniors Residence and San José Chapel / Peñín Architects" 08 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 25 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=145070>
  • http://www.remont-free.ru Alexandr Erhmann

    veeery nice!