Kindergarten in Raïmat / BmesR29 Arquitectes

© Amaneceres Fotográficos

This new kindergarten is articulated as a square element on the ground floor consisting of three structural walls that support the roof. This faithfully reproduces the shape of the plant. The walls are placed parallel to the urban environment and extend beyond the perimeter of the building.

Architect: BmesR29 Arquitectes
Location: St Sifo, s/n – Raïmat (25199) (Segrià),
Project Team: Xavier F. Rodríguez i Padilla, Josep Mª Burgués i Solanes
Collaborating Architect: Mariona Julià Fabrelles, Mariona Julià Fabrelles
Draftsman: Cristina Cruz Gómez, Ignasi Llorens Cabo
Builder: Construccions Lumbierres, SL
Project Area: 89,46 sqm
Project Year: 2009
Photographs: Amaneceres Fotográficos / Josep Ardiaca Rodríguez, Sofía Gómez Zúcar

© Amaneceres Fotográficos

At first, the building was planned as a simple set of elements made of concrete, but sensing that would become visual blurring with soft tonalities, and lost among the future small buildings. It was decided to highlight the walls through a combination of brightly colored stripes and two shades of gray. This made the building recognizable in this environment without references and giving it a different character for the future integration in the built environment.

© Amaneceres Fotográficos
© Amaneceres Fotográficos
section
rendering
rendering

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Kindergarten in Raïmat / BmesR29 Arquitectes" 19 Apr 2011. ArchDaily. Accessed 20 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=129019>
  • mehdi

    pleasure color,but, how about area?