Tel Aviv Apartment / SFARO

©

Architects: SFARO
Location: , Israel
Project area: 59 sqm
Photographs: Courtesy of SFARO

© SFARO

In order to allow an addition of a second bedroom, we had to rethink the apartment’s circulation in a bid to gain further habitable space, which meant removing all corridors and unused storage spaces.

model 02

In the end, except for two supporting columns,the entire apartment was torn down and rebuilt with a single element, which forms a partition between the living area and the sleeping/bathing area. This partition houses all the storage and service functions, as well as contains all the water, heating and cooling systems.

© SFARO
plan

The end result is a free-standing unit which does not reach the outer walls of the apartment, thus allows for a free 360 degrees of circulation around it. The bathroom now functions as a secondary path between the 2 bedrooms, while the kitchen and living room are located on the other end of the partition wall.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Tel Aviv Apartment / SFARO" 01 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 23 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=114662>
  • http://www.arquitectosepulveda.blogspot.com Jorge Sepulveda

    Nice apartment…..one of my dreams ¡¡¡¡

  • nafise

    ساییتتون واقعا قشنگ و عالیییییییییی

  • http://noithattinhte.vn Thiet ke noi that

    microlove.Thank Sfaro!