Vancouver Circus School / Marianne Amodio Architecture Studio

Architects: Marianne Amodio Architecture Studio
Location: BC, Canada
General contractor: Woodworks Custom Developments
Project area: 6,500 sq. ft.
Project year: 2010
Photographs: Courtesy of Marianne Amodio Architecture Studio

Marianne Amodio Architecture Studio

An installation in the newest location of Vancouver Circus School, the project was conceived as backdrop to the spectacular circus events. The use of standard dimensional lumber forms a playful take on the archetypal “circus tent” that houses the Circus’ office function. A long linear line of plywood makes up an array of seating and cubby storage, and a playground slide marks the entrance to the Circus School for kids only.

Marianne Amodio Architecture Studio
elevation

The interior architecture creates a place to work, a place to play and a place to watch the fanciful acrobatics. “Stick Forest” forms a guardrail behind the seating area, while evoking the landscape art installation beyond. A field of yellow juggling balls fills the walls of the circus office tent, mimicking the sense of play and wonder inherent in the School itself.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Vancouver Circus School / Marianne Amodio Architecture Studio" 02 Mar 2011. ArchDaily. Accessed 02 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=114082>

0 comments

Share your thoughts