Renovation In Bruges / ROOM & ROOM

© Nina Mallants & Tom Vanhee

Architects: ROOM & ROOM / Tom Vanhee
Location: ,
Project area: 213 sqm
Project year: 2009 – 2010
Photographs: Nina Mallants & Tom Vanhee

© Nina Mallants & Tom Vanhee
elevations & sections

In the shadow of the cathedral the protected building is since the 17th century pharmacy and a home. Expand wishes for the pharmacy made looking to expand the house. To connect the adjoining apartment to the attic floor offers the solution. Intensive discussions with the service heritage results in a integration into the sensitive historic urban texture.

© Nina Mallants & Tom Vanhee

Shed roofs are connecting the bays of the historical roof trusses with the side lying flat. They bring light and space in the heart of the new house. The support functions of the house are grouped in the former apartment. This makes the attic fully opened and the trusses are restored to their value as defining elements in the space. Two contemporary sink dormer give the house a new identity restored. They open the closeness of the attic without compromising the historical character of the city.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Renovation In Bruges / ROOM & ROOM" 05 Jan 2011. ArchDaily. Accessed 18 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=100911>

3 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    Undeniably imagine that that you said. Your favorite reason appeared to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked at the same time as people think about concerns that they plainly don’t recognise about. You controlled to hit the nail upon the top and also outlined out the whole thing with no need side-effects , other folks can take a signal. Will likely be back to get more. Thank you

Share your thoughts