the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. socrates-sculpture-park

Socrates Sculpture Park

LOT-EK Architecture Uses Recycled Shipping Containers for Its New Structure in Socrates Sculpture Park

08:00 - 23 September, 2016
LOT-EK Architecture Uses Recycled Shipping Containers for Its New Structure in Socrates Sculpture Park, Courtesy of Lot-EK and Socrates Sculpture Park
Courtesy of Lot-EK and Socrates Sculpture Park

Perched on Long Island City’s waterfront, Socrates Sculpture Park is celebrating its 30th anniversary with its first permanent structure.

Its form? Cubes. 

LOT-EK architecture firm’s “The Cubes” — initially commissioned for New York's Whitney Museum of American Art — is composed of eighteen recycled shipping containers that create two levels of indoor space. The building's 960 square feet of flexible interior space promises a multi-functional facility, with most areas built for holding classes of up to 70 people.

Courtesy of Lot-EK and Socrates Sculpture Park Courtesy of Lot-EK and Socrates Sculpture Park The Original Cube Courtesy of Lot-Ek and Socrates Sculpture Park + 7