the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions

Hebei

Research & Design Center Proposal / Latitude Studio

01:00 - 2 June, 2013
Research & Design Center Proposal / Latitude Studio, Courtesy of Latitude Studio
Courtesy of Latitude Studio

Designed by Latitude Studio, their design of the research and design center in YuTian County, in the province of Hebei, China, takes into account the issues of the corporate philosophy, contributes to creativity, and has respect for the workers and their working and living conditions. Through its 11 different shapes and facades, the concept also safeguards the environment and the consumption of energy to further sustain its resources. More images and architects’ description after the break.

Hebei University Library Winning Proposal / Damian Donze (Tongji Architectural Design and Research Institute)

01:00 - 17 April, 2013
Hebei University Library Winning Proposal / Damian Donze (Tongji Architectural Design and Research Institute) , Courtesy of Damian Donze
Courtesy of Damian Donze

With an area of 48,636m2, the site of the Hebei University Library is located in the center of the new Beicheng Campus. This competition winning proposal by Damian Donze, of the Tongji Architectural Design and Research Institute, is clearly divided. The base of the building is designated for some offices, an archive, a network center, a convention center and an exhibitions center. This way, the West entrance is reserved for the offices and the the network center while the East entrance is reserved for the convention center and the exhibition center. More images and architect's description after the break.