Acoustic Panel System in SCOTT Sports HQ | Kvadrat Soft Cells
  1. ArchDaily
  2. Products
  3. Acoustic
  4. Acoustic Panel System in SCOTT Sports HQ

Acoustic Panel System in SCOTT Sports HQ | Kvadrat Soft Cells

Share
  • Use

    Walls, ceiling
  • Applications

    Heating and acoustic attenuation
  • Characteristics

    Heating and cooling, acoustic attenuation, coordinated with lighting, speakers, sprinklers, motion detectors and vents, low energy consumption

1 Supplementary File

By downloading any file you agree to the Terms of Use, Privacy Policy and to the communication of your data to the brand from which you download catalogs and files.
The product has been saved to the folder: My Downloaded Products

More about this product

Located in Givisiez’s industrial zone in Switzerland, the SCOTT Headquarters features Weave Textile Radiant Panels, created in collaboration between Kvadrat Soft Cells and PARC, a Price Company. The building integrates Weave panels and Soft Cells panels into a flexible grid system, developed by the architects for maximum flexibility.

Weave Radiant Textile Panels - which incorporate water pipes to control thermal comfort - provide energy-efficient control over cooling, heating and acoustic quality and are installed on ceilings across four floors. The Weave Radiant Textile Panels also integrate a diagonal luminaire. This feature reflects the design language of the sun-controlled aluminium facade.

In the auditorium, Soft Cells Aesthetics are mounted directly onto walls and ceilings. Speakers, motion detectors and vents that provide fresh air are concealed inside the panels while sprinklers remain visible. The ceiling system comprising the panels is customised according to drawings created by Itten+Brechbühl architects. All panels provide easy maintenance access in the ceiling/walls.

Panel Specification:

Panel Type Cover Mounting System
Office Ceilings Weave Radiant Textile panels Casa Alu Torsion spring system
Auditorium Walls and Ceilings Aesthetics Ginger Magnet system

At the headquarters, a central atrium serves as a hub. The cafeteria, restaurant and showroom are on the ground floor. On the four upper floors, offices are laid out to promote lively collaboration and are designed in natural and classic tones. Focus areas are on hand for concentrated work.

Characterised by dynamic contrasts and an abundance of natural light, the building has been recognised with the BIM 2017 Gold ARC Award. In addition, it is nominated for the German Design Award 2021.

Message the manufacturer

Related Products

Acoustic Panel System in AMOREPACIFIC Headquarters

Kvadrat Soft Cells

Acoustic Panel System in West Bund Museum

Kvadrat Soft Cells
Send message