off.o Café / mttb

off.o Café / mttb

off.o Café / mttb - Interior Photography, Dining room, Table, Chairoff.o Café / mttb - Interior Photography, Kitchen, Sinkoff.o Café / mttb - Interior Photographyoff.o Café / mttb - Interior Photography+ 16

  • Design Team : Dohan Kim, Chaeyoon Cho
  • Branding : mttb
  • City : Gijang-gun
  • Country : South Korea
More SpecsLess Specs
off.o Café / mttb - Interior Photography, Dining room, Table, Chair
© Yongjoon Choi

Text description provided by the architects. off.o is a cafe located in Busan, South Korea. The overall floor area of 588.17 square meters spreads on two-floor levels. The entrance is located on the first level, which is a complex of 3 separate buildings. Located in the center building, the entrance greets customers with a cafe and bakery reception, while two annex buildings offer different types of seating spaces. Along with the lower level which also grants customers a diverse spatial experience, the project pursues to provide customers with a relaxed yet intriguing spatial experience throughout the space.

off.o Café / mttb - Interior Photography
© Yongjoon Choi
off.o Café / mttb - Image 16 of 16
Plan - Ground Floor
off.o Café / mttb - Interior Photography, Kitchen, Sink
© Yongjoon Choi

As the project is located on the shore of Gijang, Busan, all three buildings are oriented towards the shoreline. This enriches the spatial experience with an endless picture frame of the ocean while navigating the space. Unlike urban surroundings, the suburban aspect of the project, especially being surrounded by a natural environment, leads the design team to create minimal and simple space. While the space remains calm and serene, the natural surroundings come closer to the customers.  

off.o Café / mttb - Image 15 of 16
Plan - Basement
off.o Café / mttb - Interior Photography, Kitchen, Windows
© Yongjoon Choi

To the simple and linear forms of the existing space, the design team incorporates curved elements in the ceiling design to provoke a comfortable atmosphere. Rather than being complex and dynamic, the reinterpretation of geometric elements, such as point, line, and plane, inspired the spatial design, creating a relaxing and minimal ambiance.

off.o Café / mttb - Interior Photography
© Yongjoon Choi
off.o Café / mttb - Interior Photography, Table, Windows
© Yongjoon Choi

The spatial structure and form are approached in a simple vocabulary. While the simple geometry of the existing space is maintained, the design team introduces a contrasting variety of furniture types. At the same time, a potential cacophony from the variety is controlled by the selective material palette. This prevents the project from appearing decorative or flamboyant. The overall use of eco-friendly wood and cream tone colors in the space generates a comfortable and relaxing spatial experience for the customers throughout the space.

off.o Café / mttb - Interior Photography
© Yongjoon Choi

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Gijanghaean-ro, Gijang-eup, Gijang-gun, Busan, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "off.o Café / mttb" 27 May 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/982682/of-cafe-mttb> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.