AT House / Hoang GK

AT House / Hoang GK
AT House / Hoang GK - Exterior Photography, Facade, Windows
© Quang Tran

AT House / Hoang GK - Exterior Photography, Facade, WindowsAT House / Hoang GK - Interior Photography, Table, Windows, Chair, BeamAT House / Hoang GK - Interior Photography, Kitchen, Lighting, Windows, HandrailAT House / Hoang GK - Interior Photography, Door, Facade, Windows, ChairAT House / Hoang GK - More Images+ 13

Gia Kiệm, Vietnam
  • Architects: Hoang GK
  • Area Area of this architecture project Area :  309
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :Quang Tran
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  INAX, Mycolor, Toto, Xingfa
More SpecsLess Specs
AT House / Hoang GK - Interior Photography, Door, Facade, Windows, Chair
© Quang Tran

Text description provided by the architects. AT house is located in the densely populated area in Dong Nai province, the house is designed for a young Catholic couple with their future children. The clients are nature lovers so one of their fundamental requirements is to create a living space with a lot of light, wind, and trees and to connect with nature maximum. They want to sleep in a room where they can see lots of green when they wake up each morning. Moreover, the wife wants her bedroom to be white because she wants her private atmosphere to be unique. From all these preferences, we have proposed to them the concept, which was suitable for them.

AT House / Hoang GK - Interior Photography, Table, Lighting, Stairs, Chair, Windows, Handrail
© Quang Tran
AT House / Hoang GK - Image 12 of 18
Plan - Ground Floor
AT House / Hoang GK - Interior Photography, Table, Windows, Chair, Beam
© Quang Tran
AT House / Hoang GK - Image 17 of 18
Section 1-1

The House, using local materials but effective, with suitable methods in order to bring out the best quality of life for the owners, Besides, the house is designed in open spaces, arranged with many trees in such a way that it makes use of natural wind and light so it does not need artificial lighting during daytime nor air-conditioning at night. The house makes the most of green peaceful spaces for clients who can leave all their tiredness behind after a long working day.

AT House / Hoang GK - Interior Photography, Dining room, Table, Lighting, Windows, Countertop, Chair
© Quang Tran
AT House / Hoang GK - Interior Photography, Kitchen, Lighting, Windows, Handrail
© Quang Tran

The ground floor is the main living space of the family including the living room, bedroom, kitchen, and dining room. These areas are surrounded by small gardens which allow the house to breathe and ventilate throughout the house, in addition to allowing natural light into all rooms. The second floor is where the bedroom and the family room are, together with a big vent has been created in the middle bringing better connectivity between spaces.

AT House / Hoang GK - Interior Photography, Arch, Windows, Handrail
© Quang Tran
AT House / Hoang GK - Interior Photography, Windows
© Quang Tran

Moreover, the bedroom and the family room are designed with floor voids and small courtyards, so you can watch the sky relaxingly and catch the natural wind every day. The house is not only functional and aesthetic but most importantly, the house is designed to increase the connection between people and nature through living space with architectural solutions to create better living conditions for people while urbanization has a bad impact on the living environment.

AT House / Hoang GK - Interior Photography, Door, Chair, Column, Beam
© Quang Tran

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "AT House / Hoang GK" 18 Dec 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/973788/at-house-hoang-gk> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.