We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

LZ’s LOVE spa / T-architects

LZ’s LOVE spa / T-architects

© Minh Luu© Minh Luu© Minh Luu© Minh Luu+ 26

  • Architects: T-architects
  • Area Area of this architecture project Area:  830
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2021
  • Photographs Photographs:  Minh Luu
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Dulux, Toto, Adobe Systems Incorporated, Basalt Stone, Greenwood, Kova, Philips, Trimble Navigation, Xingfa
© Minh Luu
© Minh Luu

Text description provided by the architects. LZ's Love Spa is a single building covered with an attractive unique façade, located in Thanh Hoa city, Vietnam. The project is a successful attempt to accommodate the disparate and conflicting nature of these requirements, screened from an iconic façade to present energetic of the building's purpose in an artful way.

© Minh Luu
© Minh Luu
Plan - 1st floor
Plan - 1st floor
© Minh Luu
© Minh Luu
© Minh Luu
© Minh Luu

The site of the building is next to large-sized apartment blocks under construction, which means to require solving surrounding issues from air and noise pollution. Also, the structure has a 420-square-meter facade because of its location close to a crossroad, facing the west and south, which leads to finding a solution to regulate heat gain throughout the year.

© Minh Luu
© Minh Luu
Plan - 3rd floor
Plan - 3rd floor

From the very beginning, the vision of its owner desired the building not only with two different functions: a beauty salon and a home for a family- into one building. While the salon demanded easy visual recognition, street access, and open spaces, the residential unit was asked to get both private spaces and its own entrance. Consequently, the project requires an iconic construction in the street, captivating people into a new way of looking, becoming a gorgeous existence. "The building will provoke passer-bys' curiosity: What is the story behind inside? '' said the client. Therefore, we believed that facade design is crucial in answering questions of sustainability and imagery purposes.

© Minh Luu
© Minh Luu

Interior space: When designing the three-story building, achieving spatial and organizational flexibility was a critical part of the concept process. The beauty salon occupies the two first floors, while the privacy of family activities is maintained on the top floor. Considering internal circulation, it has three main entrances separately for customers, staff, and residents' approaches. The layout of circulation has needed to be logical in terms of horizontal and vertical directions, which ensures two functions, business and family activities, working independently. Furthermore, the main atrium is designed to link all working spaces to have spectacular views. The internal double volume connects to the external one situated in the front so that all spaces interlock each other. This spatial continuity performs as the key role to interact throughout all working spaces. As a result, the business life is entirely separated, which does not affect family activities on the third floor.

© Minh Luu
© Minh Luu
© Minh Luu
© Minh Luu

Exterior: Through the architectural concept, we fully realized that simply obtaining openness by featuring a glass enclosure sounds futile since a 420-square-meter glass façade would absorb the solar radiation. Besides, to meet the challenge of two function requirements for form and appearance, we devised a singular system that would greatly extend the wide spectrum of architectural needs while concurrently expressing a sense of depth in space. Therefore, a double skin structure is applied, which consists of glass walls and graphically perforated aluminum sheets. The material is tailored to a dynamic interface and, simultaneously, being a sustainable screen for the glass panel behind and making it energy-efficient. As the client's prospect, the façade is the interaction between exterior and interior, which extends one view into another. Further, the outdoor building and exterior envelop join together with the along atrium and interior volume to perform an iconic façade of LZ's Love Spa.

© Minh Luu
© Minh Luu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Lô 06-07-08 Nơ 01 Đô Thị Xanh, Lê Nhân Tông, P. Ngọc Trang, Tp. Thanh Hoá, Thanh Hoá 40100, Vietnam

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "LZ’s LOVE spa / T-architects" 10 Sep 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/968134/lzs-love-spa-t-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.