Hill House / Horomystudio

Hill House / Horomystudio

Hill House / Horomystudio - Interior Photography, Kitchen, Table, Brick, Beam, ChairHill House / Horomystudio - Exterior Photography, Door, Facade, BenchHill House / Horomystudio - Exterior Photography, Windows, ForestHill House / Horomystudio - Interior Photography, Living Room, Windows, Beam, Concrete+ 44

  • Architects: Horomystudio
  • Area Area of this architecture project Area :  284
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AXO light, HAY, Baxter, Cielo, Gessi, Schueco
Hill House / Horomystudio - Exterior Photography, Windows, Stairs, Forest
Courtesy of Horomystudio

Text description provided by the architects. The organic topography of the hill area prompted the architectural concept of the house. Therefore, the lower floor appears as a hill extension and includes a garage, storage, and utility rooms.

Все естественные природные ценности участка учтены в концепции здания. Так первый этаж является продолжением горы. Здесь находится гараж, кладовая и другие подсобные помещения. Все главные помещения находятся на втором этаже. Отсюда открываются лучшие виды на лес и речку, которая течет рядом с домом.

Hill House / Horomystudio - Exterior Photography, Windows, Forest
Courtesy of Horomystudio
Hill House / Horomystudio - Exterior Photography, Windows, Forest
Courtesy of Horomystudio

All the main living spaces are located on the second floor, which commands the most picturesque view of the forest with a creek. Local natural materials were prioritized for the construction of this house.

Для строительства дома были использованы местные натуральные материалы. Внешний фасад дома облицован уникальным чёрным камнем из Карелии, габбро-диабаз. В отделке интерьера мы используем натуральный дуб. 

Hill House / Horomystudio - Interior Photography, Living Room, Windows, Beam, Concrete
Courtesy of Horomystudio
Hill House / Horomystudio - Image 39 of 44
Plan - 2nd floor
Hill House / Horomystudio - Interior Photography, Living Room, Beam, Windows
Courtesy of Horomystudio

The exterior is coated in unique black stone from the Karelia region, called gabbro-diabase. Natural oak was chosen for the interior finish of the house. Delicate sliding shutters to the house windows with traditional Russian saw-cut carving were added to emphasize its rustic style.

В фасаде здания отражены не только современные архитектурные решения, но и детали, отражающие принадлежность здания к исторической и культурной традиции территории. На окна мы добавили ажурные раздвижные ставни с традиционной пропильной резьбой, которая ассоциируется с деревенским стилем. Балкон на втором этаже имеет подъемный механизм для проезда пожарного автомобиля в случае необходимости.

Hill House / Horomystudio - Exterior Photography, Forest, Windows
Courtesy of Horomystudio

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Hill House / Horomystudio" 11 Aug 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/966552/hill-house-horomystudio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.