We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

House L.M / DESIGN GROUP COLLABO

House L.M / DESIGN GROUP COLLABO

© Jae Yoon Kim© Jae Yoon Kim© Jae Yoon Kim© Jae Yoon Kim+ 30

Gyeongseo-dong, South Korea
  • Area Area of this architecture project Area:  145
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Jae Yoon Kim
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Eagon
  • Architect In Charge :JOUNG, Moon Chul
  • Site Area:491.90㎡
  • Total Floor Area:386.38㎡
  • Number Of Stories:Three stories high
  • City:Gyeongseo-dong
  • Country:South Korea
More SpecsLess Specs
© Jae Yoon Kim
© Jae Yoon Kim

Text description provided by the architects. The site has the horizontal view of the golf course on its south, a street of a housing estate on its north. but the site is narrow to the south and wide to the north. The figure of the site is not suitable with its context. for bringing in the horizontal panoramic paysage on the south to the interior of the house, we chose to spread out the programs that this family wants and to use false walls and louvers to contain this passage in each frame of openings. Not only do they emphasize the horizontal frame visually, but also control the amount of incoming natural light.

© Jae Yoon Kim
© Jae Yoon Kim
Plan - Ground floor
Plan - Ground floor
© Jae Yoon Kim
© Jae Yoon Kim

On the northern facade which fronts the street of housing area, and on east, west facades which fronts other sites aside, we decided to settle a minimum of openings. for the northern part of this architecture, The mass is divided into 3 parts. This division makes the house avoid its monotony in spite of few openings. For the wall which fronts the street directly, we put a narrow-wide opening to block the view from outside and to make income the view of the housing estate.

© Jae Yoon Kim
© Jae Yoon Kim
Section A-A'
Section A-A'

North facade has a gesture closed to the street from outside of the architecture, but on passing through the entrance, when dweller reaches to the living room where he (or she) meets un grand open horizontal view of the golf course and reaches to the grand stairs space which is opened vertically.

© Jae Yoon Kim
© Jae Yoon Kim

This, visually, spacially grand reversal changing gives uncertain emotion to the dweller. Wide horizontal panoramic view from the south gives peace of nature to the dweller, and vertically opened space (stairs space) gives many chances to the family to communicate with each other. Every time the dweller goes up and down the stairs, changing of view height interacts with different locations and sizes of each opening in the stairs space, and it gives ordinary small, but diverse visual experiences from outside.

© Jae Yoon Kim
© Jae Yoon Kim

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House L.M / DESIGN GROUP COLLABO" 24 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/965483/house-lm-design-group-collabo> ISSN 0719-8884
© Jae Yoon Kim

L.M住宅 / DESIGN GROUP COLLABO

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.