We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

The Dagostin Ballroom / ES Arquitetura

The Dagostin Ballroom / ES Arquitetura
© SLAPHOTOSTUDIO
© SLAPHOTOSTUDIO

© SLAPHOTOSTUDIO© SLAPHOTOSTUDIO© SLAPHOTOSTUDIO© SLAPHOTOSTUDIO+ 20

  • Architects: ES Arquitetura
  • Area Area of this architecture project Area:  122
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Lead Architecttects:Diego Justo do Espírito Santo
  • Design Team:Diego Justo do Espírito Santo, Valério Montes D'oca, Rodrigo Estrella
  • Clients:Sérgio Dagostin
  • Engineering:EZA Engenharia
  • Landscape:ES Arquitetura
  • City:Criciuma
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© SLAPHOTOSTUDIO
© SLAPHOTOSTUDIO

Text description provided by the architects. The Dagostin Ballroom was designed to be a space for leisure and family gatherings attached to the residence.

© SLAPHOTOSTUDIO
© SLAPHOTOSTUDIO
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© SLAPHOTOSTUDIO
© SLAPHOTOSTUDIO

The project is developed in a steel structure and with the reuse of materials, the new architecture connects visually with the residence, forming a space proposal designed according to the visual perspectives and bringing comfort and quality through ventilation and natural lighting strategies that guide the main concepts of the office.

© SLAPHOTOSTUDIO
© SLAPHOTOSTUDIO
Section
Section
© SLAPHOTOSTUDIO
© SLAPHOTOSTUDIO

The main rooms are the living room, the kitchen, and the dining room with a capacity for 14 people sitting comfortably at the dining table, in addition to 9 seats on the service bench in front of the barbecue and the pizza oven. A service area, a bathroom, and a toilet support the services, a wine cellar, and a deck complete the atmosphere of tranquility and leisure of the proposal. The contrast between exposed bricks, wood cladding, exposed concrete, and metallic structure mark the composition of the reuse of materials and the references to the residence. 

© SLAPHOTOSTUDIO
© SLAPHOTOSTUDIO

The orientation of the openings and glass panels were designed to favor cross ventilation and the visual integration of vegetation in the environment, the deck provides solar protection and forms a veranda with vertical gardens to receive guests.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Criciuma, SC, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Dagostin Ballroom / ES Arquitetura" [Salão de festas Dagostin / ES Arquitetura] 05 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/952520/the-dagostin-ballroom-es-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.