Duyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects

Duyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects

Duyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects - FacadeDuyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects - GlassDuyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects - ChairDuyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects - Image 5 of 24+ 24

Duyên Hà, Vietnam
  • Area Area of this architecture project Area :  120
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Triệu Chiến
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, Hoa Phat, Son Ha
  • Lead Architects : Nguyen Thanh Trung
  • Design Team : Doan Thi Thu Trang, Nguyen Thanh Trung
  • Clients : Nguyen Phuong Linh
  • Engineering : Doan Thi Thu Trang
  • Landscape : Doan Thi Thu Trang
  • City : Duyên Hà
  • Country : Vietnam
More SpecsLess Specs
Duyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects - Facade
© Triệu Chiến

Text description provided by the architects. The project is a small one-floor house for a small family of three members built in Thanh Tri- Ha Noi. Located in northern Vietnam. It is a place in the humid tropical monsoon climate. We determined the airy factor and natural wind was important. The solution we offer is to arrange two courtyards for the house, the front yard, and the backyard to help air flow easily through the living space.

Duyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects - Image 10 of 24
© Triệu Chiến
Floor Plan
Duyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects - Table, Windows, Chair, Countertop
© Triệu Chiến

In order to have the overview from the living space to the front yard and the backyard, we used two large glass panels to erase the inside-outside boundary, interior-nature. The front roof has been protruded 2.4m, the back roof has been protruded 1.5m to minimize the direct harsh sunshine on the glass pieces that heat the house in the summer.

Duyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects - Glass
© Triệu Chiến

In order to ensure the private space, we designed the office; bedroom and toilet were separated from the living space with a 2.2m-high concrete wall. To cool the house in the summer, the roof has been designed to add a separate layer to the sun directly from the sun.

Duyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects - Chair
© Triệu Chiến

It is a layer of nets and stones that are spread on it, creating a gap with the concrete, helping the heat to be released quickly when the sun is out. Beside the dining room, we plant a grapefruit tree, it will flower in early spring. It will be there, live with the members of the family, share the sadness and witness the adult child. That grapefruit tree will be a new member for the small family.

Duyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects - Windows
© Triệu Chiến
Section and Facade
Duyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects - Image 5 of 24
© Triệu Chiến

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Duyen Ha House / Nguyen Thanh Trung Architects" 25 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/923551/duyen-ha-house-nguyen-thanh-trung-architects> ISSN 0719-8884

© Triệu Chiến

Duyen Ha 住宅,前庭后院 / Nguyen Thanh Trung Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.