All
Projects
Products
Events
Competitions

Villa T House / Time Architects

Villa T House / Time Architects

© Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki + 26

Ciudad Ho Chi Minh (Saigón), Vietnam
  • Architects: Time Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  350.0
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Hiroyuki Oki
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Häfele, Toto, Acor, LEDing the life
  • Lead Architect: Nguyen Duy
  • Design Team: Pham Thai Ninh, Nguyen Thanh Toan, Vu Yen Nhi, Vo Hanh Nhan, Victor Lagoa
  • Project Manager: Nguyen Van Thuan
  • Model Team: Nguyen Tuyet Nhung, Nguyen Huynh Phuong
More Specs Less Specs
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Text description provided by the architects. The project is located in Cu Chi, an outskirt of Ho Chi Minh city. The client demanded an open space towards a modern form, but contains in it the traditional life from his hometown. We work with him, together, choosing and coordinating, to create a balance between tradition and modernity in the house.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Restrictions on height and construction area require us to find a new way of thinking about living space. We design the house as if it were a person, having a personality. The house will interact with the people living in it, as well as reconcile the atmosphere inside the house with the outside.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Section
Section
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Instead of focusing on design theories, we focus on practical experiences that will arise when family members move in. We solve those problems at the construction site, with every possible tool.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

For us, Villa T is a living space, rather than a house. The strong point of the project is its openness. From outside or inside the house, one can feel the activities of the remaining members in the house. And from inside the house, one can also feel the nature outside spread into the house.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Plans
Plans
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Three families will live here in the future. For us, it is important to create a common, warm and accessible living space: the kitchen space and the living room. Set in the middle of the house, surrounded by corridors, with the spaces closing and opening alternatively, family members can easily meet, exchange and talk to each other: essential activities in the home.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Villa T House / Time Architects" 30 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/921881/villa-t-house-time-architects/> ISSN 0719-8884
© Hiroyuki Oki

T住宅,充满生活气息的家庭空间 / Time Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.