We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Philosophers Apartment / CXEMA

Philosophers Apartment / CXEMA

© Luciano Spinelli© Luciano Spinelli© Luciano Spinelli© Luciano Spinelli+ 19

  • Architects: CXEMA
  • Area Area of this architecture project Area:  82
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Luciano Spinelli
© Luciano Spinelli
© Luciano Spinelli

Text description provided by the architects. We had to create a space for a couple who appreciates silence and solitude. It was important to make it spacious and at the same time allow each of the tenants to be alone with themselves. We chose eco-friendly plywood as the main material for walls and furniture.

Нам предстояло создать пространство для пары, которая ценит тишину и уединение. Важно было сделать его просторным и в то же время дать возможность каждому из жильцов побыть наедине с собой. Основным материалом для стен и мебели мы выбрали экологичную фанеру.

© Luciano Spinelli
© Luciano Spinelli

We gave the maximum space to the living room with the kitchen, while the cooking surface itself was hidden behind a low wall. The balcony became a dining room with circular glazing windows. All technical areas are designed very compact and put near the entrance area with low natural lighting. This is done in order to free up as much space as possible for the living area. 

Основную площадь мы отдали гостиной, объединили ее с кухней, при этом саму поверхность для приготовления пищи скрыли за низким бортиком. Балкон стал эркером с круговым остеклением, в нем расположилась небольшая столовая.Все технические зоны спроектированы небольшими и унесены вглубь помещения. Это сделано для того, чтобы высвободить как можно больше места под жилую зону.

Plan - Layout
Plan - Layout

The bedroom and the study room are also combined -- they are illuminated by one window, but each of the zones has its own entrance. Visually, they are divided by a low wall that separates the podium of the bed from the workplace. The height from the surface of the bed to the ceiling is minimal, which made it possible to obtain additional storage space both in the bedroom and in the study.

Спальня и кабинет также объединены — они освещаются одним окном, но каждая из зон имеет собственный вход. Визуально они разграничены низкой стенкой, отделяющей подиум кровати от рабочего места. Высота от поверхности кровати до потолка сделана минимальной — это позволило получить дополнительное пространство для хранения как в спальне, так и в кабинете.

© Luciano Spinelli
© Luciano Spinelli

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Moscou, Russia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Philosophers Apartment / CXEMA" 16 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/921238/philosophers-apartment-cxe-ma> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.